Wat is bakken zonder bakspullen?

Precies, helemaal niets. Lekkernij, als taarten, cakes, cup cakes, koekjes en nog véél meer kun je natuurlijk ook in de winkel kopen. Alleen als je daar klaar mee bent en gewoon wilt gaan voor een eigen heerlijke creatie is dat volkomen begrijpelijk. Als er visite is wil je ze liever een eigengemaakte taart serveren dan één van de supermarkt. Toch? Of wat dacht je van een traktatie voor kinderen, veel leuker om zelf bijvoorbeeld cupcakes te gaan bakken en die te versieren als traktatie. Voor al die ideeën heb je natuurlijk wel bakspullen nodig.

Bakgereedschappen

Voordat je het baksel in de oven of koelkast zet moet er natuurlijk wel eerst een beslag zijn. Het beslag is eigenlijk het belangrijkste, want dat bepaald immers de smaak van de cake of taart. Een beslagkom, staafmixer of garde zijn bakspullen die zeker niet mogen ontbreken wanneer je graag een cake of taart wilt gaan bakken. Juiste bakspullen zorgen tenslotte voor extra plezier tijdens het bakken.

Bakspullen in verschillende vormen en maten

Ga je voor het maken van een taart of cake? Dan kunnen goede bakspullen en bakvormen niet ontbreken. Er zijn verschillende vormen, soorten en maten bakspullen. Zo kun je gaan voor een bakvorm met tulband , maar kun je ook kiezen voor siliconen bakvormen.  Siliconen bakvormen zijn echt een super handige uitvinding.

Ideaal als je moeite hebt met het creëren van een goede vorm van een taart of (cup)cake. Het flexibele materiaal zorgt ervoor dat je de vorm gemakkelijk kunt buigen en rekken. Naast dat kun je ook het baksel er makkelijk uit krijgen zonder dat het breekt. Het is maar net aan jou wat de voorkeur heeft qua bakvormen.

Je cake of taart helemaal compleet maken

Een taart of cake zonder versiering is natuurlijk een beetje saai. Door je taart of cake minder saai te maken kun je hem leuk gaan versieren. Maak gebruik van verschillende soorten decoractie, bijvoorbeeld: glitters, kaarsjes, sprinkels, eetbare prints en nog veel meer. Vind je slagroom lekker?

Creëer een mooi slagroom laag aan de hand van een slagroom spuit. Je kunt daarmee ook mooie figuren maken. Zo maak jij je taart of cake helemaal compleet en klaar om geserveerd te worden.