Cryptocurrency wallets vatbaar voor hacken

Cryptocurrency wallets vatbaar voor hacken

Hacken van digitale accounts wordt al jaren uitgevoerd. Ook veel banken zijn vaak de dupe van deze hackers, waardoor geld verdwijnt. Hoewel cryptocurrency extra beveiligd zijn door codes bij de transactie en de zogenoemde anonimiteit kan het echter wel voorkomen dat jouw account van Bitvavo in handen van hackers terecht komt.

Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je jouw account extra kunt beveiligen om te voorkomen dat jouw geld in handen valt van criminele bendes.

Hackers krijgen steeds meer vaardigheden

Hacken is het binnendringen in iemand anders zijn account. Hierbij worden de inloggegevens van een bepaald persoon niet verstrekt aan iemand, waardoor de gegevens achterhaald worden door middel van bepaalde programma’s om gegevens te stelen of onbruikbaar te maken.

Doordat hackers steeds meer vaardigheden krijgen, wordt het steeds eenvoudiger om binnen te dringen in een account of computer. Hierdoor loop je in feite altijd het risico om jouw gegevens kwijt te raken.

Maatregelen treffen om hacken tegen te gaan

Er zijn echter wel maatregelen die jij kunt nemen om jouw cryptocurrency niet in handen van een hacker te laten vallen. Een daarvan is het gebruik van verschillende wachtwoorden voor ieder account. Vaak gebruiken mensen namelijk een wachtwoord voor alle accounts, waardoor direct overal toegang toe wordt verschaft.

Daarnaast is een twee-factor authenticatie een belangrijke stap. Hierdoor moet er namelijk een extra stap gezet worden om toegang te hebben tot jouw account. Bitvavo biedt jou daarom de mogelijkheid om deze authenticatie toe te passen.

Schrijf jouw wachtwoord nergens op

Het klinkt wellicht voordehand liggend, maar zorg ervoor dat niemand jouw inloggegevens kan vinden. Schrijf deze code daarom nooit op een blaadje in een ruimte waar veel mensen komen en zet er daarnaast nooit bij waarvoor deze gegevens gebruikt moeten worden.

Hiermee voorkom je dat mensen in jouw omgeving jouw gebruikersnaam en wachtwoord kunnen gebruiken om jouw cryptovaluta te gebruiken voor andere doeleinden.